Οφέλη από τη δημιουργία και διαχείριση ενεργειακών κοινοτήτων

Georgios Giasoumas

Εκπαιδευτής

Γιώργος Γιάσουμας

  • 15 ώρες
    (συνολικά 4 μαθήματα)

  • Έναρξη:
    Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024

  • Εξ αποστάσεως
    (μέσω ZOOM)

  • Ελληνική γλώσσα

Περιγραφή

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων με τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για τη δημιουργία, ανάπτυξη και διαχείριση ενεργειακών κοινοτήτων. Το πρόγραμμα παρέχει τις σχετικές γνώσεις και υπόβαθρο για τοπική και αποκεντρωμένη παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), αποθήκευση ενέργειας, βελτιστοποίηση ιδιοκατανάλωσης, διανομή και προμήθεια ενέργειας, την ανάπτυξη σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης και την εφαρμογή νανοδικτύων και μικροδικτύων σε ενεργειακές κοινότητες. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα παρέχει πληροφορίες για το πρόσφατο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και τις διάφορες υπηρεσίες που προσφέρονται από τις ενεργειακές κοινότητες (περίπτωση χρήσης και επιχειρηματικά μοντέλα).

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής

  • Τρίτη 29/10/2024, 13:45 – 18:30
  • Πέμπτη 31/10/2024, 14:00 – 18:00
  • Δευτέρα 04/11/2024, 14:00 – 18:30
  • Τρίτη 05/11/2024, 14:00 – 18:00

Στοιχεία Εκπαιδευτή

O Γιώργος Γιάσουμας αποφοίτησε από την Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με ειδίκευση στον τομέα της ενέργειας το 2020. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde όπου και αποφοίτησε το 2021 αποκτώντας τον μεταπτυχιακό τίτλο Sustainable Engineering: Renewable Energy Sources & Environment. Από το 2022 εργάζεται ως Ερευνητής στο Εργαστήριο Φωτοβολταϊκής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και είναι διδακτορικός φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις ενεργειακές κοινότητες, την ενεργειακή ευελιξία σε επίπεδο καταναλωτών και τις τοπικές αγορές ενέργειας.

Κόστος

Το πρόγραμμα αυτό επιχορηγείται από την ΑνΑΔ και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για άνεργους, αυτοτελώς εργαζόμενους και εργοδοτούμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Για να δηλώσετε ενδιαφέρον και να κρατήσετε τη θέση σας στο πρόγραμμα:

  1. Eνημερώστε μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο phtrain@ucy.ac.cy (Λεώνη Γεωργίου),
  2. Ολοκληρώστε την δήλωση ενδιαφέροντος στην πύλη «Ερμής» της ΑνΑΔ (δείτε τα βήματα πιο κάτω).

Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις και θα ενημερωθείτε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αν η εγγραφή σας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι επιτυχής.

Υποβάλετε αίτηση σήμερα

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Λεώνη Γεωργίου στο 22894392 | phtrain@ucy.ac.cy